Community | Techniektraining Uden Week 1

Gijs Campbell Coach, England

DESCRIPTION

Oefening 1 (geel)Eén speler links, één speler rechts. De bal begint bij één van de twee. Je passt steeds over en weer en beweegt samen richting goal. Eén van de twee slaat uiteindelijk op goal. Begin met max. 2x aanraken. Maak de oefening steeds moeilijk door bijv. het invoeren van liftpassjes, max. 1 aanraken of door over te 'tennissen' (met 1x stuit of zonder stuit). Oefening 2 (oranje)Een aanvaller (A) begint in de cirkel bij de pion. Deze maakt een beweging richting de lege strook (tussen de twee pionnenrijen) en krijgt vervolgens een pass van de linkerpasser of rechterpasser (F). De bedoeling is dat je de bal altijd aan neemt met je gezicht richting de goal. Dit betekent dat je iets verder moet rennen + moet omdraaien voordat je de bal krijgt. Aan de ene kant neem je de bal dus aan op je forehand, bij de andere op je backhand. Evt. kan de trainer ook een pass-positie innenem. Oefening 3 (wit)De bal begint bij F en passt de bal breed naar A (1). Deze neemt de bal in de inname mee naar voren en snijdt, voor de pionnenrij en achter de enkele pion, naar binnen. Direct daarna komt een lange pass richting A (2). Deze maakt een out-in, neemt de bal aan, maakt een beweging bij de pionnenrij (cirkel) en schiet op goal. Varieer in passing, aanname, beweging en schot op goal.

COACHING POINTS

1. Maak de oefeningen voor elk leeftijdscategorie uitdagend.2. Wees professioneel. Trek goede trainingskleding en schoenen aan, zorg voor een actieve houding (bijv. niet te veel stick leunen), demonstreer veel oefeningen en geef veel aanwijzingen.3. Houd het strak. Geef de kinderen de kans om tussen de oefeningen door te kletsen, maar als de oefening start is het ook echt hockey.

This practice has no coaching points

PROGRESSION

This practice has no progressions

READ MORE
READ LESS

JOIN SPORTPLAN FOR FREE

  • search our library of 1000+ Hockey drills
  • create your own professional coaching plans
  • or access our tried and tested plans

JOIN SPORTPLAN FOR FREE

  • search our library of 1000+ hockey drills
  • create your own professional coaching plans
  • or access our tried and tested plans
;

Sportplan App

Give it a try - it's better in the app

YOUR SESSION IS STARTING SOON... Join the worlds largest hockey coaching resource for 1000+ drills and pro tools to make coaching easy.
LET'S DO IT