Community | Clinic 2 (3 oefeningen)

Gijs Campbell Coach, England

DESCRIPTION

Oefening zwart (samen met rood)De speler bij de ballen loopt op met de ballen en maakt een 'reverse' (linksom draaien en afschermen) bij de pionnen en passt vervolgens naar de persoon bij de zijlijn. Deze passt een geslagen bal richting de volgende pionnenrij. Deze neemt de bal sterk aan (het liefst rennend), loopt door richting de cirkel en schiet snel (tussen de cirkelrand en de twee pionnen). Oefening rood (samen met zwart)Skill parcourtje: De speler bij de ballen loopt op, maak een dummy, dan een trappetje, dribbelt dan door het mijnenveld (liefst geen pion aanraken!), maakt bij de laatste pionnenrij een liftje en rond vervolgens af op goal. Oefening oranjeEen slalom aan beide kanten. Na de slalom loop je door en krijg je een tip-in gespeeld van de trainer. Eerste 6-7 minuten slalom aan de linkerkant + forehand tip, laatste 6-7 minuten aan de rechterkant + evt. backhand tip. Varieer ook in de soort slalom. Denk aan alleen met de forehand, alleen met de backhand, gekruiste slalom (bal gaat aan andere kant dan de bal) of hooghoudend. Oefening blauw1vs1: Gedurende 2 min 1vs1. De verliezer schuift door naar rechts, winnaar door naar links (op afbeelding). Bij gelijkspel steen, papier, schaar. Als het doordraaien niet goed uit komt is schuin oversteken ook mogelijk. De uiteindelijke winnaar is de speler die bij het laatste potje in het bovenste veldje wint.

COACHING POINTS

1. Tijdens het dribbelen van de bal veel liever drijven dan kleine tikjes geven. 2. Bij pass-oefeningen zorg ervoor dat het aannemen + passen (2x aanraken) is.3. Maak de oefeningen voor elk leeftijdscategorie uitdagend.3. Houd het strak. Geef de kinderen de kans om tussen de oefeningen door te kletsen, maar als de oefening start is het ook echt hockey.

This practice has no coaching points

PROGRESSION

This practice has no progressions

READ MORE
READ LESS

JOIN SPORTPLAN FOR FREE

  • search our library of 1000+ Hockey drills
  • create your own professional coaching plans
  • or access our tried and tested plans

JOIN SPORTPLAN FOR FREE

  • search our library of 1000+ hockey drills
  • create your own professional coaching plans
  • or access our tried and tested plans
;

Sportplan App

Give it a try - it's better in the app

YOUR SESSION IS STARTING SOON... Join the worlds largest hockey coaching resource for 1000+ drills and pro tools to make coaching easy.
LET'S DO IT