Community | Clinic 1 (3 oefeningen)

Gijs Campbell Coach, England

DESCRIPTION

Oefening geelEen technische oefening die aan beide kanten hetzelfde is (spiegelbeeld). De oefening start met een korte slalom, gevolgd door een dummy, een trappetje en een liftje (rechterkant eerst trappetje, dan dummy). Aan de linkerhand rond je af met de backhand, aan de rechterkant rond je af met de forehand. Aan beide kanten moeten ze proberen met het andere been voor te slaan (dus, uit de loop; bij backhand is dit met links voor, bij de forehand met rechts voor)Als je scoort krijg je direct een tweede bal van je trainer (staat op kopcirkel) die je vervolgens z.s.m. probeert te scoren. Oefening roodEen technische oefening die aan beide kanten hetzelfde is (spiegelbeeld). De oefening begint met een korte loopactie, gevolgd door een backhand turn, forehand turn en een schot op goal. Aan rechterkant schiet je een backhand, aan de linkerhand schiet je met je forehand. Na je schot rent de speler naar de kopcirkel en drijft op hoog tempo een zig-zag en scoort daarna in het laatste poortje (al drijvend). Oefening groenPartijtje; 2 teams, 2 goals per team en een vak in het midden waar spelers en bal niet doorheen mogen komen. De trainer staat in dit vak en speelt steeds nieuwe ballen het veld in (bijv bij een overtreding). Je kan scoren door door één van de goals te drijven, aan de voorkant of achterkant.

COACHING POINTS

1. Tijdens het dribbelen van de bal veel liever drijven dan kleine tikjes geven. 2. Bij pass-oefeningen zorg ervoor dat het aannemen + passen (2x aanraken) is.3. Maak de oefeningen voor elk leeftijdscategorie uitdagend.4. Houd het strak. Geef de spelers de kans om tussen de oefeningen door te kletsen, maar als de oefening start is het ook echt hockey.

This practice has no coaching points

PROGRESSION

This practice has no progressions

READ MORE
READ LESS

JOIN SPORTPLAN FOR FREE

  • search our library of 1000+ Hockey drills
  • create your own professional coaching plans
  • or access our tried and tested plans

JOIN SPORTPLAN FOR FREE

  • search our library of 1000+ hockey drills
  • create your own professional coaching plans
  • or access our tried and tested plans
;

Sportplan App

Give it a try - it's better in the app

YOUR SESSION IS STARTING SOON... Join the worlds largest hockey coaching resource for 1000+ drills and pro tools to make coaching easy.
LET'S DO IT