Community | Zaalhockeyclinic 1

Gijs Campbell Coach, England

DESCRIPTION

Oefening zwartA passt naar B. B neemt aan en passt direct terug naar A. A neemt aan en speelt de bal naar de linkervoet van B. B kaatst de bal door naar C. C neemt de bal aan en maakt een grote turn om drie pionnen. Na de turn maakt C een snelle lage dummy en rond uiteindelijk af met een sleeppush.Doordraaien: A -> B -> C -> A. Oefening groenA passt naar B. B neemt de bal aan en speelt een harde pass (trekbeweging van krul) via de balk naar C. C staat bij de pion op de achterlijn en komt naar de eerste pion gelopen op het moment dat hij/zij oogcontact heeft met B. De pass van B rond C af met een directe kapflats. Dus, geen aanname. Doordraaien: A -> B -> C -> A. Oefening witA passt naar B. B neemt aan en passt direct terug naar A. In de aanname beweegt A direct met de bal richting de balk, om vervolgens bij de volgende pion een gecontroleerde pass via de balk te geven. B is ondertussen met een boogje richting de balk gelopen en krijg de bal op de punt van de backhand aangespeeld. B rent langs de balk, over de achterlijn en geef een '90 graden' pass richting de kop. Na de balkpass van A is A doorgelopen naar de kopcirkel en rond de pass van B af met een direct schot. Dus, geen aanname. Doordraaien: A -> B -> A Oefening roodA passt naar B. B neemt de bal aan richting de drie pionnen. Daar maakt B een drag richting de backhand. Daarna versnelt B langs de pionnenrij, maak een schijnschot in de cirkel, om vervolgens een grote turn te maken bij de laatste 3 pionnenrij. Na de turn rond je, met een push uit de loop, af.Doordraaien: A -> B -> A.

COACHING POINTS

Algemeen doordraaien: met de klok mee. Dus: Zwart -> Groen -> Wit -> Rood -> Zwart. 10 minuten per oefening. Doordraaien mag max. 2 min duren. In totaal ben je dus ongeveer 50 min bezig. Daarna een korte pauze en zetten de trainers clinic 2 uit. We houden dezelfde groepen.

This practice has no coaching points

PROGRESSION

This practice has no progressions

READ MORE
READ LESS

JOIN SPORTPLAN FOR FREE

  • search our library of 1000+ Hockey drills
  • create your own professional coaching plans
  • or access our tried and tested plans

JOIN SPORTPLAN FOR FREE

  • search our library of 1000+ hockey drills
  • create your own professional coaching plans
  • or access our tried and tested plans
;

Sportplan App

Give it a try - it's better in the app

YOUR SESSION IS STARTING SOON... Join the worlds largest hockey coaching resource for 1000+ drills and pro tools to make coaching easy.
LET'S DO IT