Handball Drill Demonstration

Description

K         Keeper

RAV     Rechts Achter Verdediger

MAV     Midden Achter Verdediger

LAV      Links Achter Verdediger

RVV      Rechts Voor Verdediger

MVV      Midden Voor Verdediger

LVV       Links Voor Verdediger

Coaching points

3-1-2 : Het vooruit verdedigen van de RVV en LVV op de RO en LO waarbij de afspeel mogelijkheid van de MO wordt bemoeilijkt, dwingt de MO om in te starten waarbij hij tegenmoet wordt gegaan door de MVV of hij zal een lange bal gooien die dan door de alerte RAV of LAV kan worden onderschept. De CS wordt door de MAV afgedekt. Door het bemoeilijken van de Opbouwspelers wordt de dreiging bij het doelgebied weggehouden.

3-2-1 : De MVV verstoord het spel door de MO te dekken. Als de MO wordt uitgeschakeld zullen de RO en LO geneigd zijn lange ballen naar elkaar of spelers in het vrijeworpgebied aan te spelen. Dit geeft dan kansen tot onderschepping van de bal. De MAV dekt de CS af.

Beide speltactieken dwingen de aanvallers weg van het doelgebied.

De door het midden inkomende aanvaller wordt in het vrijeworpgebied tegenmoet getreden door de MAV , de acheropkomende VoorVerdedigers nemen de dekking van de CS over van de MAV.

Bij de beide speltacktieken spreken we van een verankering van de MAV hij stuurt en is de spil van de AchterVerdedigers, aan de niet balspelende zijde gaat de LAV of RAV verder naar voren om alert op de onderschepping te zijn en tevens de HoekSpelers bij een lange aangoooi naar de achterlijn te drijven.

Focus is op de bal.

Blinkert: Defence 3-1-2 en 3-2-1545 3:2:1 defenceHandball Drills Coaching