Harjoite 2: 4 v 3

Excellent site with easy to navigate pages.
Lawrence

DESCRIPTION

Pelimuotoa tukeva harjoite (3-3-1). Kolmen puolustuslinja pelaa ylintä neljää pelaajaa vastaan. Puolustuksella yhden miehen alivoima, jotta puolustajat eivät voi pelata vain miesvartiointia vaan on puolustettava aluetta ja opittava tunnistamaan vaarallisimmat pelaajat ja tilat puolustettavalla alueella.

Harjoituksen kulku: Musta ekstrapelaaja keskiympyrän kaarelta avaa pelin alimmalle punaiselle, joka käynnistää 4 v 3 hyökkäyksen. Hyökkäävä joukkue yrittää tehdä maalin oikeaan maaliin, puolustava joukkue saa pisteen jos saa pelattua pallon riiston jälkeen ekstrapelaajalle keskiympyrään.

Mikäli murtautumisia ei tule riittävästi 4 v 3 tilanteella, otetaan musta ekstrapelaaja mukaan hyökkäykseen ja saadaan 5 v 3 tilanne aikaiseksi.

Huomio seuraaviin: keskuspuolustajan yhteistyö laitapuolustajien kanssa. Topparin on tunnistettava mahdolliset murtautumispaikat (joko laita tai keskustasta topparin ja laitapakin välistä).

Mikäli hyökkävä joukkue tulee laidan kautta on topparin tasapainotettava ja tultava lähemmäs pallollisen puolen laitapakkia. Samalla on varmistettava ketä kontrolloi (keskushyökkääjä). Mikäli laitapakki häviää 1 v 1 tilanteen laidassa on topparin oltava valmis reagoimaan ja prässäämään mikäli laitapelaaja päässyt jo boksin.

Mikäli hyökkäävä joukkue yrittää pelata keskustan kautta, on topparin ja laitapakin pystyttävä ottamaan välit pois ja topparin samalla kontrolloitava keskushyökkääjää ja oltava valmis reagoimaan jos pallo pelataan linjan taakse. Yhteistyö myös MV:n kanssa.

READ MORE
READ LESS
4645925
1011

SIGN UP NOW FOR FREE

  • search our library of 500+ football drills
  • create professional football coaching plans
  • or access our tried and tested football plans
STAY CONNECTED

in more ways than one

sportplan_netball
MORE DRILLS

JOIN SPORTPLAN FOR FREE

  • search our library of 500+ football drills
  • create your own professional coaching plans
  • or access our tried and tested plans

Sportplan App

Give it a try - it's better in the app

YOUR SESSION IS STARTING SOON... Join the growing community of football coaches plus 500+ drills and pro tools to make coaching easy.
LET'S DO IT