Hockey Drill Demonstration

Description

Oefening 1 (Oranje): De oefening start met een pass van de blauwe speler naar de rode speler. Die neemt de bal met schijn en in beweging aan. Hij/zij drijft de bal om de pionnerij heen en legt de bal vervolgens terug op de ingelopen blauwe speler, die vervolgens afrondt. Let op dat de de rode speler de bal goed afschermt met zijn/haar lichaam.

Oefening 2 (Blauw): Basistechnieken. In iedere training gaat dit terugkomen. Oefen de push, flats en slag. Let er bij het stoppen van de bal op dat de speler niet te laag staat, maar meer rechtop.

Oefening 3 (Zwart): Partijspel op 2 (schuine) doelen. Kies zelf welk team,welke 2 doelen verdedigt. 

Oefening 4 (Rood): Skill-parcourtje. start de oefening met drie liftjes. Wissel de forehand met de backhand af. Maak bij de laatste pionnetjes een turn (bal in de krul en draaien) en rond de bal af met een forehandflats. Bij het liften mogen de spelers de bal eerst stil leggen voor de pionnen, maar als het goed gaat mag dat niet meer. Bal dus laten rollen.

Coaching points

- Tijdens het dribbelen met de bal is drijven beter dan kleine tikjes geven.  
- Bij pass-oefeningen zorg ervoor dat het aannemen + passen (2x aanraken) is.
- Maak de oefeningen voor elk leeftijdscategorie uitdagend.
- Houd het strak. Geef de kinderen de kans om tussen de oefeningen door even te kletsen, maar als de oefening start is het ook echt hockey.

Training HCU 31/5/17Practices For JuniorsHockey Drills Coaching