Jeugdtraining DDHC Week 6

Excellent drills, very detailed videos. Useful site for my U15 boys...
Parry, U15 boys Hockey Coach

DESCRIPTION

Oefening groen
3 x slalom achter elkaar. Slalom 1 = slalom waarbij je voeten steeds aan de linkerkant van de pionnenrij blijven. Slalom 2 = normale slalom, dus voeten gaan achter de bal aan. Slalom 3 = tegenovergestelde slalom, dus voeten gaan aan de andere kant van de pion dan waar de bal er langs gaat. Na de derde slalom afronden op goal.

Oefening oranje
Je versnelt om de pionnenrij en geeft daarna een harde voorzet richting de pion voor de goal. De speler bij die pion tipt de bal in. Varieer hoe ze moeten versnellen. Begin bijv. met de forehand met twee handen, daarna met één hand en vervolgens met de backhand versnellen. Varieer ook in de voorzet en de tip-in.

Oefening zwart
Eén team staat links en het andere team staat rechts van de trainer. Je rolt/legt/gooit een bal in het midden en roept tegelijkertijd hoeveel er van elk team mag spelen. Dus: '1 tegen 1' of '2 tegen 3'. Het doel is om z.s.m. te scoren. De trainer kan tijdens een spel ook een extra speler aan tikken die nog meedoen met het spel. Om aangetikt te worden moet je als team dus goed opschuiven richting de trainer. Maak er een totaal wedstrijdje van door bijv. tot de 10 te spelen. Doe deze oefening iets langer dan de andere oefeningen.

COACHING POINTS

1. Tijdens het dribbelen van de bal veel liever drijven dan kleine tikjes geven.  
2. Bij pass-oefeningen zorg ervoor dat het aannemen + passen (2x aanraken) is.
3. Maak de oefeningen voor elk leeftijdscategorie uitdagend.
4. Houd het strak. Geef de kinderen de kans om tussen de oefeningen door te kletsen, maar als de oefening start is het ook echt hockey.

READ MORE
READ LESS
4972187
1001

SIGN UP NOW FOR FREE

  • search our library of 1000+ hockey drills
  • create professional hockey coaching plans
  • or access our tried and tested hockey plans
STAY CONNECTED

in more ways than one

sportplan_netball
MORE Skill Circuit DRILLS

JOIN SPORTPLAN FOR FREE

  • search our library of 1000+ hockey drills
  • create your own professional coaching plans
  • or access our tried and tested plans

Sportplan App

Give it a try - it's better in the app

YOUR SESSION IS STARTING SOON... Join the worlds largest hockey coaching resource for 1000+ drills and pro tools to make coaching easy.
LET'S DO IT