Jeugdtraining DDHC Week 5

Excellent, used the drills at our first training session today with...
Shane, Hockey Coach

DESCRIPTION

Inleiding
Deze week de derde week dat er getraind gaat worden in een topgroep en een normale groep. De topgroep houdt zich gedurende een uur bezig met de bovenste zijde van de afbeelding (oefening rood, zwart en oranje). Aan te raden is om met oefening rood te beginnen. De normale groep zal actief zijn in oefening geel, blauw en oranje. Elke oefening duurt ongeveer 15 min.

Oefening rood
1vs1 richting de goal. 'A' begint met een pass naar 'D' en 'D' speelt de bal snel terug naar 'A'. Vanaf dan begint de 1vs1. Let op voetenwerk van 'D' en op (handelings)snelheid van 'A'. In de cirkel mag er afgerond worden op goal. Maak er eventueel een wedstrijdje van na een aantal minuten.

Oefening
 zwart
Skill parcourtje richting de goal. Maak een forehand turn, dan een liftje, gevolgd door een trappetje, afsluiten met een dummy en afronden op goal. Bij de turn is het belangrijk dat je een grote cirkel maakt en dat de bal echt in je krul blijft hangen. Bij het liftje mag de bal niet eerst stil worden gelegd en is het goed als de speler de bal bij de linkervoet lift. Het trappetje moet schuin naar achter worden getrokken (van rechts naar links), het liefst een beetje onder de speler door. Voor de dummy geldt hetzelfde, maar dan haal je de bal naar rechts.

Oefening oranje
Give & go richting goal. 'F' passt naar 'A', 'A', neemt de bal naar voren aan en versnelt richting richting de 3 pionnen, maakt een beweging naar rechts en passt 'D' in. 'D' neemt de bal sterk aan, maakt een forehand turnpass op de doorgelopen 'A' (buitenkant). 'A' neemt de bal aan en schiet de bal snel op goal. Een vrij ingewikkelde oefening, maar deze moet lukken na oefening zwart gedaan te hebben.

Oefening geel
Kleine partijtjes; 2vs2. Om de 2 minuten doordraaien. Teams kunnen alleen scoren door max. 1 meter van de goal te schieten. Het team dat wint draait door naar boven, het team dat verliest draait door naar onder. Bij een gelijkspel 'steen, papier, schaar'. Het team dat het laatste potje wint in het bovenste veldje wint het hele spel. 

Oefening blauw
Oefening is aan beide kanten hetzelfde: snel slalommen en combineren richting de goal. Begin met 1 speler per pionnenrij (ca. 3 min), daarna 2 spelers per pionnenrij (ca. 3min) en laat daarbij het tweetal 1 pass geven per poortje. Max. 2x aanraken. Na deze oefening doe je wedstrijdje 1vs1 (ca. 3 min) en 2vs2 (ca. 3 min). De winnaar is bijv. het team dat als eerste bij de 10x het snelste heeft gescoord.

Oefening groen
Elke pion van het vierkant krijgt een getal. Dus, pion rechtsboven = 1, pion rechtsonder = 2, pion linksboven = 3 en pion linksonder = 4. 'A' staat in het midden van het vierkant en beweegt steeds met de bal naar één van de 4 pionnen, afhankelijk van het getal dat 'F' roept. Dit doe je 30 sec. en dan wissel je. Na allebei 2 x in het vierkant te zijn geweest, maak je de oefening moeilijker door 'F' elke keer een pass te laten spelen naar 'A' bij het roepen van het getal. Dus, 'A' moet dan twee ballen in de gaten houden; eentje waar hij/zij mee moet dribbelen naar een pion en eentje die hij/zij moet aannemen en terug moet passen. Doe dit ook weer ieder 2 x 30 sec. Als er dan nog tijd over is kun je het nog moeilijker maken voor 'A' door bij balaanname de tafel van '3' (of een ander getal) te roepen. Dus: bij aanname 1 roep je '3', aanmame 2 '6', aanname 3 '9', etc. etc. Doe dit ook weer 2 x 30 sec.

COACHING POINTS

1. Tijdens het dribbelen van de bal veel liever drijven dan kleine tikjes geven.  
2. Bij pass-oefeningen zorg ervoor dat het aannemen + passen (2x aanraken) is.
3. Maak de oefeningen voor elk leeftijdscategorie uitdagend.
4. Houd het strak. Geef de kinderen de kans om tussen de oefeningen door te kletsen, maar als de oefening start is het ook echt hockey.

READ MORE
READ LESS
4890743
1001

SIGN UP NOW FOR FREE

  • search our library of 1000+ hockey drills
  • create professional hockey coaching plans
  • or access our tried and tested hockey plans
STAY CONNECTED

in more ways than one

sportplan_netball
MORE Skill Circuit DRILLS

JOIN SPORTPLAN FOR FREE

  • search our library of 1000+ hockey drills
  • create your own professional coaching plans
  • or access our tried and tested plans

Sportplan App

Give it a try - it's better in the app

YOUR SESSION IS STARTING SOON... Join the worlds largest hockey coaching resource for 1000+ drills and pro tools to make coaching easy.
LET'S DO IT