Jeugdtraining DDHC Week 2

Excellent drills, very detailed videos. Useful site for my U15 boys...
Parry, U15 boys Hockey Coach

DESCRIPTION

Oefening 1
Een aanvaller (A) begint in de cirkel bij de pion. Deze maakt een beweging richting de lege strook (tussen de twee pionnenrijen) en krijgt vervolgens een pass van de linkerpasser of rechterpasser (F). De bedoeling is dat je de bal altijd aan neemt met je gezicht richting de goal. Dit betekent dat je iets verder moet rennen + moet omdraaien voordat je de bal krijgt. Aan de ene kant neem je de bal dus aan op je forehand, bij de andere op je backhand. Evt. kan de trainer ook een pass-positie innenem.

Oefening 2
Partijtje met meerdere goaltjes. Wel gewoon 2 teams.  Je kunt alleen scoren door door goaltjes te drijven (individuele actie). Belangrijk is dat de er naar een (lange) pass gekeken wordt om zo iemand dichtbij een goaltje in te spelen.

Oefeing 3
Aan tweede kanten ongeveer dezelfde oefening. Aan de ene kant trappetje, aan de andere kant dummy. Begin met een slalom, daarna dus trappetje / dummy, vervolgens een liftje en uiteindelijk een schot op goal. Het mooiste is als ze de oefening kunnen doen zonder de bal stil te leggen (zeker bij het liftje).

Oefening 4
Cirkeltikkertje: 3 verdedigerss en 1 aanvaller. Alle 4 hebben ze een bal. Het doel van de aanvaller is om de verdedigers te tikken (met de hand). De verdedigers mogen alleen buiten de cirkel met de bal aan de stick drijven, de aanvaller mag ook snel van kant wisselen door door het midden van de cirkel te gaan (zie afbeelding). Ze mogen alle 4 van richting veranderen. Het spel is afgelopen als alle 3 de verdedigers getikt zijn.

COACHING POINTS

1. Maak de oefeningen voor elk leeftijdscategorie uitdagend.
2. Noteer spelers / speelsters met kwaliteit. Er dient een topselectie gevormd te worden voor de rest van het seizoen. 
3. Houd het strak. Geef de kinderen de kans om tussen de oefeningen door te kletsen, maar als de oefening start is het ook echt hockey.

READ MORE
READ LESS
4768354
1001

SIGN UP NOW FOR FREE

  • search our library of 1000+ hockey drills
  • create professional hockey coaching plans
  • or access our tried and tested hockey plans
STAY CONNECTED

in more ways than one

sportplan_netball
MORE Skill Circuit DRILLS

JOIN SPORTPLAN FOR FREE

  • search our library of 1000+ hockey drills
  • create your own professional coaching plans
  • or access our tried and tested plans

Sportplan App

Give it a try - it's better in the app

YOUR SESSION IS STARTING SOON... Join the worlds largest hockey coaching resource for 1000+ drills and pro tools to make coaching easy.
LET'S DO IT