Break, snelle bal uit, drie tegen drie en bal snel opbrengen

This is the best handball site I have visited.
Joelma

DESCRIPTION

Vanuit 6-0 dekking gezien beginnen. Overige spelers achter de 4 midden spelers verdelen. In de dekking aan de overkant 2 man met hesje en 1 CL op midden stip. Dus minimaal 13 spelers bij deze oefening. Naast het doel een kast met bovenkant omgekeerd waar alle ballen in liggen.
1. Als eerste break LH. 2. Dan break RH. 3. Dan de eerste 2 aan de linker kant van het middenblok weg. Keeper speelt de bal naar de middenstip naar de CL die daar staat voor een bal uit. Dan met z'n drieën tegen de 2 verdedigers aan de linkerkant van het veld uitspelen. 4. Dan gelijk het volgende  2-tal aan de rechterkant weg. De CL blijft nu aan de overkant staan maar gaat naar het rechter gedeelte van het veld) en dient enkel en alleen als aanspeelpunt voor het aanvallende 2-tal. Hij mag zelf dus niet afronden.
5. Dan sprint de CL gelijk weer naar middenstip.
Volgend 2- tal (nu weer links dus) weer weg. Bal van keeper naar middenstip en drie tegen 2 uitspelen. 6. Den gelijk het volgende 2-tal aan de rechterkant weg. De CL blijft nu aan de overkant staan maar gaat naar het rechter gedeelte van het veld) en dient enkel en alleen als aanspeelpunt voor het aanvallende 2-tal. Hij mag zelf dus niet afronden.  Enz. enz.

Telkens na het schot bal pakken en snel terug. Ballen in de bak naast het doel leggen.

READ MORE
READ LESS
2315739
2128

SIGN UP NOW FOR FREE

  • search our library of 1200+ handball drills
  • create professional handball coaching plans
  • or access our tried and tested handball plans
MORE 538 fast break DRILLS

JOIN SPORTPLAN FOR FREE

  • search our library of 1200+ handball drills
  • create your own professional coaching plans
  • or access our tried and tested plans

Sportplan App

Give it a try - it's better in the app

Handball POPULAR SEARCH TERMS
YOUR SESSION IS STARTING SOON... Join the growing community of handball coaches plus 1200+ drills and pro tools to make coaching easy.
LET'S DO IT